vindt

het eng om te leven in een wereld waarin de vrijheid om te creëren is weggenomen, waar verhalen en beelden worden gedicteerd en/of gecensureerd en waar creatief, openhartig of anders zijn, gevaarlijk is. Helaas bestaan ​​deze plekken en worden deze zwaarbevochten vrijheden op veel andere plaatsen bedreigd.

Kunst leert ons lief te hebben, te vergeven, ze biedt perspectief, helpt ons onze plek in de wereld te begrijpen, laat ons in het hoofd van een anderen kijken, geeft ons kennis en bezinning en is vaak de eerste stap naar vooruitgang. Kunst is essentieel voor het menselijk bestaan en moet in elke vorm en op alle mogelijke manieren verteld en getoond worden.

Als maker moet je onverschrokken, onbevreesd en vasthoudend zijn want mensen hebben de neiging om zich te concentreren op het negatieve, om oordelend en jaloers te zijn, terwijl we in plaats daarvan zouden moeten leren, onderwijzen, inspireren en applaudisseren voor diegenen die experimenteren en zichzelf blootgeven.

Ik wil met mijn verhalen en beelden laten zien dat je anders kunt kijken: naar buitenstaanders, naar volkstuintjes, naar zombies, naar vingervelletjes, naar het weer, naar glazen plafonds, naar schoonheid, naar hebberigheid, naar erosie, naar elkaar. Daarnaast probeer ik altijd samenwerkingen aan te gaan of projecten te starten waarbinnen andere makers ook ruimte krijgen om te creëren. Dat vind ik belangrijk.

%d bloggers liken dit: