Site pictogram Colinda Bongers

schrijft

schrijft

“Ik heb niks met kunst, ik weet niks van kunst. Ik vind het echt totaal niet belangrijk” Als maker krijg je best vaak zoiets als dit te horen. Tot voor kort was mijn antwoord iets in de trant van: kunst is belangrijk omdat het andere perspectieven biedt en vragen in…

Lees verder

Slachtoffer en Gedrocht

Terwijl Heleen voorzichtig haar bovenlip over de lepel heen krulde en de gloeiend hete soep naar binnen slurpte, voelde ze dat er iemand in de buurt was. Haar tenen trilden en haar puisten jeukten en dat gebeurde alleen als de drift geactiveerd werd.  ‘Welk misbaksel haalt het in z’n hoofd…

Lees verder

Ninja Poep

Zodra je het erf oploopt, komt de geur van stront je tegemoet. Geen koe- of varkenspoep maar kippenpoep en dat is de ergste soort. Kippenpoep is namelijk gemeen. Wanneer de eerste vleug kippenpoep je lichaam binnendringt, is de geur redelijk lieflijk en doet het je denken aan eieren, een plein…

Lees verder

Hel

Annabel ligt hijgend op haar rug in drassige grond. Het enige dat ze boven zich ziet, is een plafond met stalactieten en het gat waar ze net doorheen is gevallen. Een gat dat er uitziet als een wond; een kogelgat of de plek waar net een vleesthermometer heeft gezeten. Ze gaat…

Lees verder

Brief aan Bernard

Terwijl ik dit schrijf aan mijn bureau bij het raam, kijk ik uit op een meanderende rivier, hoor ik de wind en de ganzen en zie ik de gebroeders Van Dongen de brandstapel bouwen voor de terechtstelling van vanavond. Bernard, de heks die we hier te pakken hebben en vanavond gaan terechtstellen, is er een van de buitencategorie maar daarover zometeen meer. Laat ik bij het begin beginnen.

Lees verder

Als God wegkijkt

Andrea trok altijd bekijks. Ze leek een op stokstaartje dat een gevecht met een arend ternauwernood had overleefd. Ze had een ingevallen gezicht, een snelle ademhaling en overal littekens. Dat was de reden waarom ze altijd op dinsdagochtend haar boodschappen ging doen dan was er meestal niemand.

Lees verder

Utrecht aan Zee

Ik ben trots als ik mijn vader achter het roer zie staan. Het is net een piraat. De baard en de tatoeages zijn er, alleen het houten been en de papegaai missen nog. Ik heb altijd gezegd dat hij in de verkeerde tijd geboren is. Hij had mee moeten gaan met Columbus of een kapitein moeten zijn ten tijde van de VOC. Toen de schepen nog van hout waren en de mannen van staal.

Lees verder

Menstrueren is Kut!

Als je het zwaar te pakken hebt dan voelt ongesteld zijn alsof iemand met een hete hark je ingewanden bij elkaar aan het trekken is en verzamelde geheel dan door een te klein putje wil proppen (wat niet lukt), dan uit frustratie weer alles omver gooit om vervolgens weer opnieuw te beginnen. Menstrueren is kut.

Lees verder

Vingervelletje

Het dingetje hoort bij me en tegelijkertijd ook weer helemaal niet. Er bestaat een ziekte waarbij mensen ervan overtuigd zijn dat een ledemaat, een arm bijvoorbeeld, niet bij hun lijf hoort. Zij willen het liefst dat ledemaat verwijderen maar zitten hun hele leven met dat ding opgescheept. In lichte mate is dat dit.

Lees verder

Mannencola

Een plakkerige laag op mijn tanden en verhemelte voorkomt iedere kaakbeweging. Met pure wilskracht, die ervoor zorgt dat de binnenkant van mijn wangen pijn doet, trek ik mijn mond open. Zodra er echter zuurstof bij de plakkerige substantie komt, ontstaat er een heftige chemische reactie, mijn mond begint te roken en al mijn papillen komen direct in opstand. Ik moet mijn papi’s gaan helpen, denk ik direct, zij kunnen duidelijk dit gevecht niet aan.

Lees verder
Mobiele versie afsluiten