In de geest van Maarten Maartens

Verwondering:
ontdekken zonder zoeken.

Sinds Maarten Maartens zich vestigde op Zonheuvel groeit alles en iedereen op het landgoed, maar hoe komt dat? Met deze vraag ging ik op pad. Ik las teksten van en over Maartens, bekeek kunst en interviewde mensen. Een gemeenschappelijke drijfveer die iedereen in heden en verleden op het landgoed lijkt te delen is Verwondering. En laat dat nou net ook een van mijn drijfveren zijn! Dit boek is een verzameling geworden van de meest opmerkelijke teksten, kunstwerken, tips en thema’s die ik ben tegengekomen tijdens mijn zoektocht.

Begin 2020 liep ik met mijn ziel onder mijn arm. Ik had net besloten om voorlopig geen films meer te gaan maken en wist niet wat ik verder wilde. Ik heb op Zonheuvel de kans gekregen om dit uit te vinden. Ik ben veel gaan schrijven. Sommige verhalen waren echt heel slecht, anderen best aardig. Zo groei je. Twee van deze ‘aardige’ verhalen staan in dit boek.

Ik ben van schrijven gaan houden en werk nu aan een adaptatie van een filmscenario waar ik in het verleden wat succes mee heb behaald. Het verhaal ‘Pissebed’ dat nu in In de geest van Maarten Maartens is verschenen, is een onderdeel van dit nieuwe project. (zie ook bericht genaamd Nedergheest)

In de Geest van Maarten Maartens (€ 17.50) is te bestellen in alle boekhandels en te koop in de boekhandels van de Utrechtse Heuvelrug en in de winkel van Hotel & Conferentiecentrum Landgoed Zonheuvel.

Geef een reactie

Comments (

0

)